📣📣روان پریشی در قالب عرفان کاذب
👈اشو خود را شخصیت والایی میداند و این خود برتر بینی او ناشی از خود پسندی بیش از حد افراطی وی میباشد.
🔺او هیچ ارزشی برای مسیحیت قائل نیست و به تندی با دین برخورد میکند در مورد حضرت مسیح(ع) هم سخنان سخیفی دارد. به نظر وی حضرت مسیح انسانی با هوش ولی سرکش بوده است و به همین دلیل مادر او حضرت مریم از او ناراضی بوده است.
🔺در تعالیم وحیانی ادیان الهی، انبیاء برای مردم بدین صورت معرفی شده اند که آنها الگوی کامل برای انسانها و انسانیت هستند. برای نمونه قرآن کریم در مورد پیامبر اسلام می فرماید: لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کانَ یَرْجُوا اللَّهَ وَ الْیَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَکَرَ اللَّهَ کَثیرا(احزاب : 21) الگو شدن انسان با سرکش بودن او تناسبی ندارد. سرکش در مقابل مطیع به کار میرود و اگر انسانی به مقام اطاعت ومطیع بودن نرسد، نمیتواند به مقام قرب خداوند نائل آمده و به نبوت و رسالت مبعوث شود.
🔺اما مطلب دومی که اشو بیان داشته: «مادر حضرت عیسی از او ناراضی بود.» این نیز با اصول ادیان الهی همخوانی ندارد چون از جمله توصیههای مهم خداوند متعال به انسانها، مهربانی به پدر و مادر میباشد.. خداوند در قرآن کریم میفرماید: «وَ قَضى رَبُّکَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِنْدَکَ الْکِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ کِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً کَریماً » (اسراء 23)
🔺این آیه انسان را بعد از دعوت به ایمان خداوند، به رفتار نیکو با پدر و مادر سفارش میکند. این سفارش حاکی از اهمیت دادن خداوند به پدر و مادر و جلب رضایت آنها میباشد. با این توضیحات چگونه تصور میشود که مادر یک پیامبری از او ناراضی باشد؟!
🔺 اشو در بیانی دیگر میگوید همهی کتابهای مقدس را مردها نوشتهاند و قدیسها مرد بودهاند. وی به دنبال آن صفات ناپسندی را برای انبیاء ذکر میکند.
🔺او میگوید:
«در حقیقت زنها هرگز به اندازهی مردها عصبی و روانپریش نبودهاند به همین دلیل هم کمتر به زنان قدیس برمیخورید. زنها طبیعیتر بودهاند، خاکیتر بودهاند. آنها به آن اندازه که مردها حماقت خود را در طول تاریخ ثابت کردهاند، احمق نبودهاند!!»(2)
👈ماپی نوشت:
1- کودک نوین، اُشو، ترجمه مرجان فرجی ص30
2- بلوغ، اُشو، ترجمه مرجان فرجی ص 242
#عرفانهای_نوظهور #اشو